Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gougnies

Zonder problemen energie vergelijken in Gougnies? Geholpen door www.energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle interessante aanbieders zoals Essent en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Gougnies de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je via de Energiehunter praktische informatie over onderwerpen zoals het ideale overstapmoment en salderen. Ook geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gerpinnes
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 440,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Gougnies?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Gougnies. Dat gaat van Essent tot aan Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kun je kiezen uit circa 40 bedrijven. Zij nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gougnies is voor jouw verbruik? Geef gelijk de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Via de energietarievenvergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Gougnies, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijken jullie moeiteloos een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Gougnies

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Gougnies is Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Gerpinnes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Gougnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Gerpinnes
 • Populair merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 28,60%
 • Postcode: 6280
 • Verbruik stookolie: 1530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-gougnies

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Gougnies gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 plus 3495 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls kan het uit om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een tabel met alle beschikbare aanbieders van energie. Van elk contract zoek jij voorwaarden als type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Gougnies, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Denk aan www.engie.be + www.wasewind.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Gougnies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 voordeel geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Gougnies. Daarna bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Gougnies. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de geselecteerde aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent of natuurlijk Antargaz. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gougnies vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gougnies en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Gougnies

Veel energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Gougnies. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Gougnies vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Gerpinnes zien we nogal wat opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6280. In deze buurt kan je vaak vrij voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Antargaz vergelijken.