Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pironchamps

Op je gemak energie vergelijken in Pironchamps? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven als Watz en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Pironchamps de beste deal heeft! Verder lees je op energiehunter.be handige info over items als bijv. maatschappijen en zakelijke energie. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Farciennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 300,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Pironchamps?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Pironchamps. Dit varieert van Lampirus tot aan Mega, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pironchamps is in juli 2024? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Pironchamps, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via filters in de Energiehunter bekijk jij verrassend eenvoudig een product dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Pironchamps

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Pironchamps heet Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Farciennes is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Pironchamps

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Farciennes
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel groen: 28,00%
 • Centrale postcode: 6240
 • Verbruik stookolie: 2980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-pironchamps

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Pironchamps is dat gemiddeld 1480 m3 + 3465 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaliter is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van ieder abonnement bekijk jij details als herkomst energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Pironchamps, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pironchamps


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €265 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktische tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Pironchamps. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Pironchamps. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je aanstaande leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe energiemaatschappij. Onder andere Luminus, Lampiris en ook Elegant. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage kosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Pironchamps vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Pironchamps en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Pironchamps

De meeste energiemaatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Pironchamps. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Pironchamps vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Farciennes bestaan er tegenwoordig nogal wat stappen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6240. In deze regio kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega vergelijken.