Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Luttre

Snel energie vergelijken in Luttre? Aan de hand van deze website doorzoek je overzichtelijk alle interessante energie aanbieders zoals Luminus & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Luttre prijstechnisch het meest interessant is. Tevens tref je op onze website praktische informatie over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contracttypes. Daarnaast komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Pont-À-Celles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Luttre?

We zien best veel energieleveranciers actief in Luttre. Van Essent tot Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Luttre is? Geef vlug de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Geholpen door de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Luttre, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Middels filteren in de tool checken jullie verrassend eenvoudig een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Luttre

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Luttre heet Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Pont-À-Celles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Luttre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Pont-À-Celles
 • Populaire CV: Elco
 • Groene stroom: 27,90%
 • Postcodegebied: 6238
 • Gem. mazout: 2970 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-luttre

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit zijn omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Luttre is dit gemiddeld zo’n 1475 m3 plus 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details werken door in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van alle pakketten vind jij specificaties als soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Luttre, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be + www.elegant.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Luttre


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bekijk je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Luttre. Zo bespaar je het meeste geld. Maar, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Luttre. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de gekozen maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste leverancier. Onder andere OCTA+, Essent + Watz. Daarnaast bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Luttre vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Luttre en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Luttre

Het gros van de leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Luttre. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Luttre vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Pont-À-Celles zien we meerdere plannen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6238. In deze plaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Luminus vergelijken.