Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wanfercée-Baulet

Meteen energie vergelijken in Wanfercée-Baulet? Via onze vergelijker doorzoek je overzichtelijk alle grote maatschappijen als bijvoorbeeld Mega & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Wanfercée-Baulet het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vergaar je op onze website uitgebreide informatie over items zoals de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fleurus
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 420,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wanfercée-Baulet?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Wanfercée-Baulet. Dat gaat van Eneco tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 35 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wanfercée-Baulet is op dit moment? Voer vlug de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze prijzencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wanfercée-Baulet, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker achterhalen jullie zonder problemen een overeenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wanfercée-Baulet

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Online account
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Wanfercée-Baulet betreft Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Fleurus is de aardgas netbeheerder Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Wanfercée-Baulet

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Fleurus
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel groen: 27,30%
 • Hoofdpostcode: 6224
 • Mazout: 2910 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-wanfercee-baulet

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Wanfercée-Baulet ligt dat gemiddeld op circa 1445 m3 en 3430 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Inzake contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Dikwijls is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij alle pakketten check jij voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wanfercée-Baulet, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.eneco.be. De door jou gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wanfercée-Baulet


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €325 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wanfercée-Baulet. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wanfercée-Baulet. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aanstaande energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Belpower. Hierna bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wanfercée-Baulet vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wanfercée-Baulet en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Wanfercée-Baulet

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Wanfercée-Baulet. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Wanfercée-Baulet vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Fleurus bestaan er tegenwoordig meerdere acties met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6224. In deze buurt kan je vaak met financiële bonussen bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Poweo diensten.