Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fleurus

Snel online energie vergelijken in Fleurus? Via de energievergelijker tref je probleemloos alle bekende leveranciers zoals Engie & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Fleurus het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter bruikbare info over zaken zoals verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Bovendien vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fleurus
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 485,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Fleurus?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Fleurus. Van Antargaz tot Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 maatschappijen. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fleurus is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Fleurus, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in onze vergelijker detecteert men gemakkelijk een energieproduct dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Fleurus

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van energie-aanbieders en de energietarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Fleurus heet Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Fleurus wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Fleurus

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Fleurus
 • CV Merk: Nibe
 • Groene stroom: 0,311%
 • Postcode: 6220
 • Aantal mazout liters: 2000 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-fleurus

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Fleurus is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 en 3320 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Veelal kan het uit om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante energiebedrijven. Bij elk pakket tref je details zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Fleurus, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die past bij jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante korting gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.essent.be en ook www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Fleurus


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €340 opleveren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter tref jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigadvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Fleurus. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Fleurus. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw aankomende energiemaatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Zoals OCTA+, Lampiris en Poweo. Daarna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Fleurus vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Fleurus en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Fleurus

Veel bedrijven faciliteren momenteel groene stroom in Fleurus. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Fleurus vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Fleurus bestaan er steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6220. In de regio kan je wellicht vrij voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Luminus abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente