Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anderlues

Op je gemak energie vergelijken in Anderlues? Met behulp van www.energiehunter.be vind je supersnel alle erkende leveranciers zoals Mega en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Anderlues de laagste prijs hanteert. Voorts tref je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. verschillende aanbieders en handige bespaartips. Ook verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Anderlues
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 335,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Anderlues?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Anderlues. Dit loopt van Antargaz tot aanbieders zoals Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anderlues is in maart 2024? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energietarievenvergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Anderlues, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van selecties in de Energiehunter ontdek jij moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Anderlues

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Anderlues is Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Anderlues wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten over Anderlues

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Anderlues
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 0,307%
 • Postcode: 6150
 • Aantal mazout liters: 1960 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-anderlues

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Anderlues is het gemiddelde verbruik ong. 1500 m3 en 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zoek jij gegevens aangaande soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Anderlues, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.essent.be of www.antargaz.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Anderlues


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €290 opleveren. Toch, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be tref je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Anderlues. Zodanig bespaar je het meeste geld. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En misschien wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Anderlues. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je gekozen maatschappij de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE en ook Aspiravi. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Anderlues vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Anderlues en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Anderlues

Het gros van de energie aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Anderlues. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Anderlues vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Anderlues onderscheiden we vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6150. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie abonnement.