Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Doische

Op je gemak energie vergelijken in Doische? Via de energievergelijker vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. Engie & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Doische voor jou de beste prijs heeft. Voorts bekijk je op onze website bruikbare informatie over topics zoals onderwerpenen tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Doische
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,450
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Doische?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Doische. Dat gaat van Engie tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Zij nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Doische voor jou is? Voer direct jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de vergelijkingstool vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Doische, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in de Energiehunter achterhaal je zonder problemen een product dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Doische

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Positieve energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Doische is Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Doische wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Doische

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Doische
 • CV Merk: Benraad
 • Aandeel groen: 0,302%
 • Postcodegebied: 5680
 • Mazout verbruik: 1910 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,450
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-doische

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Doische bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1475 m3 + 3490 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Meestal is het slim om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk pakket zoek je gegevens over type energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Doische, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Zoals www.lampiris.be en www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Doische


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €360 besparen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaaradvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Advies 5: kies voor een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Doische. Zo is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Doische. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste of voordeligste energieleverancier. Zoals Luminus, Lampiris en ook Ecopower. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Doische vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Doische en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Doische

De meeste leveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Doische. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Doische vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Doische onderscheiden we vele initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5680. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente