Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vaucelles

Gemakkelijk energie vergelijken in Vaucelles? Met behulp van onze vergelijker tref je overzichtelijk alle bekende leveranciers als o.a. Engie en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Vaucelles de beste deal heeft! Daarbij vergaar je via de Energiehunter belangrijke informatie over onderwerpen zoals het ideale overstapmoment en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Doische
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 210,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vaucelles?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Vaucelles. Van Essent tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag tellen we ruim 40 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vaucelles is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energietarievenvergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Vaucelles, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van jouw input in de tool achterhalen jullie simpel en snel een product dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vaucelles

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vaucelles heet Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Doische wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Vaucelles

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Doische
 • CV ketel: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 23,40%
 • Centrale postcode: 5680
 • Verbruik Mazout: 2520 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-vaucelles

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Vaucelles is dat gemiddeld 1455 m3 en 3450 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Gewoonlijk is het een goed idee om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Van ieder pakket zoek jij gegevens over soort energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vaucelles, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Vaucelles


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €330 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Vaucelles. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Vaucelles. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aanstaande aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of natuurlijk Antargaz. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vaucelles vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Vaucelles en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Vaucelles

Het gros van de bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Vaucelles. Toch is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Vaucelles vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Doische zien we allerlei acties met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5680. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer heel gunstig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus overstappen.