Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Niverlée

Snel online energie vergelijken in Niverlée? Middels onze website check je supersnel alle beschikbare leveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Niverlée prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je op energiehunter.be handige info over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en de slimme meter. Tevens geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Doische
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 410,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Niverlée?

We zien meer en meer energieleveranciers in Niverlée. Dat loopt van Eneco tot een speler als OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het netwerk van Aiesh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Niverlée is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze energie bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Niverlée, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van filters in de vergelijkingstool achterhalen jullie zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Niverlée

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Niverlée is Aiesh. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Doische wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Niverlée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Doische
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 23,10%
 • Postcode: 5680
 • Mazout verbruik: 2490 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-niverlee

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Niverlée is het gemiddelde verbruik ong. 1440 m3 & 3435 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder contract vind jij voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Niverlée, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.eneco.be. De betreffende energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Niverlée


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €285 bonus betekenen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via onze hunters check je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Niverlée. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Niverlée. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw betreffende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of Aspiravi. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Niverlée vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Niverlée en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Niverlée

Veel organisaties bieden onderwijl groene stroom in Niverlée. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Niverlée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Doische zien we diverse plannen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5680. In deze woonplaats kan je vaak tegen een gunstig tarief participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Luminus overstappen.