Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Matagne-La-Petite

Gemakkelijk energie vergelijken in Matagne-La-Petite? Met behulp van onze website vergelijk je supersnel alle relevante energieleveranciers als Luminus & Poweo. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Matagne-La-Petite de beste deal heeft! Ook lees je op energiehunter.be waardevolle informatie over zaken als bijv. energiebelastingen en verschillende contracttypes. Ook komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Doische
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 310,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Matagne-La-Petite?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Matagne-La-Petite. Dit varieert van Poweo tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Aiesh. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Matagne-La-Petite is in juli 2024? Vul direct de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze handige vergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Matagne-La-Petite, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van jouw input in de Energiehunter vind je zonder problemen een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Matagne-La-Petite

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Matagne-La-Petite heet Aiesh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Doische wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Matagne-La-Petite

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Doische
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 23,00%
 • Postcode: 5680
 • Verbruik stookolie: 2480 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-matagne-la-petite

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de basisinformatie. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Matagne-La-Petite ligt dit gemiddeld op 1435 m3 plus 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Van elk abonnement zoek jij voorwaarden aangaande type energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Matagne-La-Petite, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.essent.be + www.poweo.be. Jouw toekomstige maatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Matagne-La-Petite


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €375 winst geven. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigtip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Matagne-La-Petite. Zo bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Matagne-La-Petite. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw gekozen organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Matagne-La-Petite vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Matagne-La-Petite en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Matagne-La-Petite

Bijna alle leveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Matagne-La-Petite. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Matagne-La-Petite vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Doische kennen we vele activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5680. In deze woonplaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ overstappen.