Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Treignes

Snel online energie vergelijken in Treignes? Dankzij energiehunter.be achterhaal je eenvoudig alle beschikbare energieleveranciers zoals Eneco en Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Treignes de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je op energiehunter.be uitgebreide info over onderwerpen zoals energiegebruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Daarnaast komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Viroinval
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 460,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Treignes?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Treignes. Dat gaat van Antargaz tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Treignes is voor jouw verbruik? Geef gelijk de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels onze tarievencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Treignes, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van keuzes in de tool achterhalen jullie zonder problemen een contract dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Treignes

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Treignes is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Viroinval is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Treignes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Viroinval
 • Populaire CV: Agpo
 • Aandeel groen: 22,50%
 • Hoofdpostcode: 5670
 • Gem. mazout: 2430 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-treignes

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Treignes is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 + 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende energie aanbieders. Bij alle pakketten bekijk jij details aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Treignes, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.octaplus.be en ook www.antargaz.be. De door jou gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Treignes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €265 voordeel geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bieden wij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigtip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bespaartip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Treignes. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Treignes. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je gekozen aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris + ZENO. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Treignes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Treignes en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Treignes

Het merendeel van de maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Treignes. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Treignes vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Viroinval zien we allerlei opdrachten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5670. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo afsluiten.