Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nismes

Meteen energie vergelijken in Nismes? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Eneco en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Nismes de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je via de energievergelijker praktische informatie over items als bijv. energiebelastingen en de slimme meter. Tevens vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Viroinval
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 370,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Nismes?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nismes. Dat loopt van Antargaz tot aanbieders zoals Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag zijn het zo’n 25 bedrijven. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke bedrijven mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nismes is voor jouw situatie? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energietarievenvergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Nismes, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filteren in de energievergelijker zoek jij simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Nismes

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Goede klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de onkosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Nismes heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Viroinval wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Nismes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Viroinval
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 22,20%
 • Postcodegebied: 5670
 • Mazout verbruik: 2400 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-nismes

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Nismes is dit gemiddeld zo’n 1600 m3 en 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In algemene zin loont het om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle populaire energie aanbieders. Bij alle contracten achterhaal jij gegevens aangaande type energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Nismes, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be en www.comfortenergy.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Nismes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €330 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigadvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Nismes. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Veelal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Nismes. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt je geselecteerde energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste leverancier. Denk aan Luminus, Lampiris of Eni. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage kosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Nismes vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nismes en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Nismes

Het merendeel van de energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Nismes. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Nismes vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Viroinval onderscheiden we steeds meer plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5670. In deze woonplaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Lampirus afsluiten.