Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mazée

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Mazée? Geholpen door energiehunter.be ontdek je probleemloos alle grote energieleveranciers als o.a. Watz & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Mazée prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vind je op deze pagina bruikbare info over zaken zoals gastarieven en variabele of vaste tarieven. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Viroinval
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 365,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Mazée?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Mazée. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag zijn het zo’n 20 maatschappijen. Zij lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke bedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mazée is? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Mazée, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties maken in de Energiehunter achterhaal je eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Mazée

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Mazée betreft Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Viroinval valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Mazée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Viroinval
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 22,10%
 • Postcodegebied: 5670
 • Aantal mazout liters: 2390 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-mazee

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Mazée ligt dit gemiddeld op 1595 m3 + 3385 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij elk pakket lees jij informatie aangaande herkomst energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Mazée, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Denk aan www.energie2030.be of www.belpower.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Mazée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €380 korting realiseren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Mazée. Daarna bespaar je het meeste geld. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Mazée. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je geselecteerde gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE en Ecopower. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mazée vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Mazée en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Mazée

Bijna alle energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Mazée. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Mazée vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Viroinval zien we diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5670. In de regio kan je meer en meer vrij voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Watz afsluiten.