Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Presgaux

Zonder problemen energie vergelijken in Presgaux? Via energiehunter.be tref je supersnel alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Presgaux voor jou de beste prijs heeft. Tevens lees je op deze website bruikbare informatie over thema’s als energiegebruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 460,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Presgaux?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Presgaux. Dat gaat van Lampirus tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags zijn het zo’n 40 aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Presgaux is in juli 2024? Vul hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze energie achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Presgaux, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoekt men eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Presgaux

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Online account
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Presgaux betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Couvin is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Presgaux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel groen: 21,80%
 • Postcodegebied: 5660
 • Verbruik stookolie: 2360 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-presgaux

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Presgaux is dat gemiddeld 1580 m3 en 3370 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Van alle pakketten lees jij specificaties aangaande soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Presgaux, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de aanbieder. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Presgaux


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €260 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hierna lees je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Presgaux. Dan ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Presgaux. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw geselecteerde maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste partij. Denk aan Eneco, Essent en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Presgaux vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Presgaux en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Presgaux

Tal van maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Presgaux. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Presgaux vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Couvin kennen we steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5660. In deze buurt kan je steeds vaker zeer betaalbaar meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over OCTA+ afsluiten.