Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mariembourg

Gemakkelijk energie vergelijken in Mariembourg? Dankzij de Energiehunter vind je snel en simpel alle grote energie aanbieders zoals Essent & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Mariembourg de beste deal heeft! Verder tref je op deze website bruikbare informatie over zaken als o.a. maatschappijen en uitleg over jouw energierekening. Ook bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Mariembourg?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Mariembourg. Van Lampirus tot en met OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juni 2024 tellen we ruim 35 providers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mariembourg is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energievergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Mariembourg, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filteren in de energievergelijker achterhaalt men eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mariembourg

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Duidelijke website

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Mariembourg heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Couvin wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Mariembourg

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Groene energie: 21,40%
 • Centrale postcode: 5660
 • Mazout consumptie: 2320 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-mariembourg

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Mariembourg bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1560 m3 plus 3350 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote energieleveranciers. Bij alle pakketten check jij gegevens m.b.t. soort energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Mariembourg, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende leverancier gevonden? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de onderneming. O.a. www.energie2030.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Mariembourg


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €250 bonus betekenen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: maak een sport van het overstappen in Mariembourg. Zodoende bespaar je het meeste geld. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En daarnaast is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Mariembourg. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de aanstaande energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare energieleverancier. Zoals Eneco, ENGIE en Belpower. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Mariembourg vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Mariembourg en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Mariembourg

Een groot deel van de energie aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Mariembourg. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Mariembourg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Couvin zijn er steeds meer acties rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5660. In deze woonplaats kan je vaak zeer betaalbaar bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Antargaz abonnement.