Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pesche

Snel energie vergelijken in Pesche? Aan de hand van de energievergelijker check je supersnel alle grote bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Pesche de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en variabele of vaste tarieven. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 410,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Pesche?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Pesche. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 energie aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pesche is op dit moment? Vul hierna de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Via onze prijzencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Pesche, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in de tarievenvergelijker ontdek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Pesche

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Pesche betreft Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Couvin wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Pesche

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel groen: 21,50%
 • Hoofdpostcode: 5660
 • Mazout verbruik: 2330 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-pesche

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Pesche ligt dat gemiddeld op circa 1565 m3 en 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Dikwijls is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote energie aanbieders. Van elk contract check jij gegevens aangaande type stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Pesche, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be en www.elegant.be. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Pesche


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €345 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op deze pagina check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktisch advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktische tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Pesche. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Pesche. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt je betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste maatschappij. Denk aan Luminus, Essent en Ecopower. Hierna selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Pesche vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Pesche en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Pesche

Bijna alle bedrijven verschaffen onderwijl groene stroom in Pesche. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Pesche vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Couvin zien we meerdere stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5660. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie afsluiten.