Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oignies-En-Thiérache

Direct energie vergelijken in Oignies-En-Thiérache? Middels de Energiehunter check je snel en simpel alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan Engie & Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Oignies-En-Thiérache de laagste prijs hanteert. Ook check je via onze vergelijker praktische informatie over topics als bijvoorbeeld verbruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Viroinval
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 365,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oignies-En-Thiérache?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oignies-En-Thiérache. Dit loopt van Lampirus tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 providers. Zij gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energiemaatschappij actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oignies-En-Thiérache is voor jouw situatie? Geef hierna jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energietarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Oignies-En-Thiérache, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Via keuzes in de tarievenvergelijker detecteren jullie zonder problemen een product dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Oignies-En-Thiérache

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Oignies-En-Thiérache is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Viroinval valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Informatie over Oignies-En-Thiérache

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Viroinval
 • Populair merk: Wolf
 • Groene stroom: 22,30%
 • Postcode: 5670
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2410 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-oignies-en-thierache

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Oignies-En-Thiérache is dat gemiddeld 1400 m3 en 3395 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Van ieder pakket check jij specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Oignies-En-Thiérache, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.octaplus.be en ook www.zeno.be. De door jou gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Oignies-En-Thiérache


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €330 besparen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktische tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Oignies-En-Thiérache. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Dikwijls worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Oignies-En-Thiérache. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert je betreffende energieleverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare leverancier. Bijv. OCTA+, Lampiris en Comfort Energy. Ook neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Oignies-En-Thiérache vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Oignies-En-Thiérache en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Oignies-En-Thiérache

Een groot deel van de energiemaatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Oignies-En-Thiérache. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Oignies-En-Thiérache vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Viroinval zien we nogal wat activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5670. In deze regio kan je soms extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Comfort Energy afsluiten.