Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Olloy-Sur-Viroin

Zonder problemen energie vergelijken in Olloy-Sur-Viroin? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je probleemloos alle erkende bedrijven als Luminus en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Olloy-Sur-Viroin de laagste prijs hanteert. Voorts lees je op deze website praktische info over topics als het ideale overstapmoment en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Viroinval
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 235,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Olloy-Sur-Viroin?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Olloy-Sur-Viroin. Van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de leidingen van Ideg. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Olloy-Sur-Viroin is in juli 2024? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij de energietarievenvergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Olloy-Sur-Viroin, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v filteren in de tool ontdekt men gemakkelijk een product dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Olloy-Sur-Viroin

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders op deze markt werken. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Olloy-Sur-Viroin betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Viroinval is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Olloy-Sur-Viroin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Viroinval
 • CV ketel: Bosch
 • Groene energie: 22,40%
 • Centrale postcode: 5670
 • Mazout verbruik: 2420 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-olloy-sur-viroin

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Olloy-Sur-Viroin is dit gemiddeld zo’n 1405 m3 & 3400 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Van alle abonnementen lees jij specificaties over type energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Olloy-Sur-Viroin, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante kortingsactie tegengekomen? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. De gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Olloy-Sur-Viroin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 besparen. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Olloy-Sur-Viroin. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Olloy-Sur-Viroin. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt je betreffende organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste energieaanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE en Ebem. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels deze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Olloy-Sur-Viroin vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Olloy-Sur-Viroin en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Olloy-Sur-Viroin

Veel leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Olloy-Sur-Viroin. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor de selectie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Olloy-Sur-Viroin vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Viroinval zien we vele acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5670. In deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Elegant afsluiten.