Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Matagne-La-Grande

Direct energie vergelijken in Matagne-La-Grande? Met behulp van deze website ontdek je moeiteloos alle relevante energieleveranciers als bijv. OCTA+ & Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Matagne-La-Grande de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over items als o.a. de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Tevens komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Doische
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 235,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Matagne-La-Grande?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Matagne-La-Grande. Dit loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 35 energieleveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Matagne-La-Grande is? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! D.m.v de energietarievenvergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Matagne-La-Grande, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filters in de prijzenvergelijker bekijkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Matagne-La-Grande

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Matagne-La-Grande heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Doische wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Matagne-La-Grande

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Doische
 • CV Merk: Brotje
 • Groene stroom: 22,90%
 • Postcodegebied: 5680
 • Gem. mazout: 2470 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-matagne-la-grande

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Matagne-La-Grande is dat gemiddeld 1430 m3 en 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder abonnement lees je gegevens als soort energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Matagne-La-Grande, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Onder andere www.octaplus.be en ook www.wasewind.be. Jouw aanstaande energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Matagne-La-Grande


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 winst geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Matagne-La-Grande. Zo bespaar je het meeste geld. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Matagne-La-Grande. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de voordeligste aanbieder. Zoals Eneco, Lampiris + Ebem. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). De betreffende aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Matagne-La-Grande vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Matagne-La-Grande en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Matagne-La-Grande

Het gros van de energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Matagne-La-Grande. Echter zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Matagne-La-Grande vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Doische kennen we nogal wat projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5680. In de regio kan je wellicht relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco overstappen.