Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gimnée

Direct energie vergelijken in Gimnée? Geholpen door energiehunter.be check je eenvoudig alle erkende energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Gimnée de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je op energiehunter.be nuttige info info over thema’s als energieproblemen en vaste en variabele tarieven. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Doische
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bedrijven in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 460,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Gimnée?

We zien erg veel energieleveranciers in Gimnée. Van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 35 aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van de leidingen van Aiesh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gimnée is voor jouw verbruik? Vul hieronderde benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze energie vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Gimnée, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door middel van keuzes in de prijzenvergelijker detecteer je simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Gimnée

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Gimnée betreft Aiesh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Doische is de aardgas netbeheerder Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Gimnée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Doische
 • Populaire CV: Baxi
 • Groene energie: 22,70%
 • Postcode: 5680
 • Mazout verbruik: 2450 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-gimnee

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Gimnée gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1420 m3 en nog eens 3415 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Rondom prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Van alle contracten bekijk jij data als herkomst energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gimnée, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. O.a. www.luminus.be of www.eneco.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Gimnée


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €275 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigtip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigtip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Gimnée. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Gimnée. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert jouw aankomende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de beste maatschappij. Bijv. OCTA+, Lampiris en ook Energy People. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gimnée vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gimnée en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gimnée

Veel energieleveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Gimnée. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Gimnée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Doische zijn er vele plannen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5680. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie overstappen.