Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Soulme

Meteen energie vergelijken in Soulme? Via de Energiehunter tref je probleemloos alle erkende maatschappijen als Watz en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Soulme het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Voorts komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Doische
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Soulme?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Soulme. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Aiesh. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Soulme voor jou is? Vul gelijk de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Soulme, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van jouw input in de tool vind jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Soulme

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Soulme betreft Aiesh. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Doische wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Soulme

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Doische
 • Populaire CV: Fasto
 • Groene stroom: 23,30%
 • Postcode: 5680
 • Verbruik stookolie: 2510 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-soulme

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Soulme ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 en nog eens 3445 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Omtrent contractduur kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk pakket vind jij info m.b.t. type stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Soulme, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige kortingsactie tegengekomen? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.antargaz.be. De gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Soulme


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €340 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters vind je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Soulme. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Soulme. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt jouw aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of Ecopower. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Soulme vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Soulme en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Soulme

Het gros van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Soulme. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Soulme vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Doische onderscheiden we verscheidene initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5680. In de regio kan je wellicht extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Lees de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Watz overstappen.