Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vodelée

Snel energie vergelijken in Vodelée? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle erkende energiebedrijven. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Vodelée de scherpste prijs kan bieden. Bovendien verzamel je op deze pagina uitgebreide info over zaken zoals leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Doische
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Vodelée?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Vodelée. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Watz, de keuze is enorm. Momenteel kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze gebruiken allen het net van Aiesh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vodelée is? Voer hierna jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Via onze handige vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vodelée, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in de vergelijkingstool bekijk jij simpel en snel een energiecontract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vodelée

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Vodelée betreft Aiesh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Doische wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Vodelée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Doische
 • Populair merk: Intergas
 • Groene stroom: 23,50%
 • Hoofdpostcode: 5680
 • Verbruik Mazout: 2530 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-vodelee

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je contactgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Vodelée ligt dit gemiddeld op 1460 m3 & 3455 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Inzake prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Normaal is het verstandig om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij ieder contract achterhaal je specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vodelée, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vodelée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €370 rendement bieden. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaartip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigtip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Vodelée. Zodanig bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vodelée. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw nieuwe organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, Essent en Energy People. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vodelée vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vodelée en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Vodelée

Een aanzienlijk deel van de organisaties verschaffen op dit moment groene stroom in Vodelée. Echter zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Vodelée vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Doische zien we diverse plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5680. In deze omgeving kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy overstappen.