Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cerfontaine

Meteen energie vergelijken in Cerfontaine? Aan de hand van energiehunter.be vind je moeiteloos alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Engie & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Cerfontaine de laagste prijs biedt. Verder verzamel je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over topics zoals tarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Cerfontaine
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Cerfontaine?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Cerfontaine. Dat loopt uiteen van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cerfontaine is? Vul snel jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een storing, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energiehunter check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Cerfontaine, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van keuzes in de tarievenvergelijker bekijkt men probleemloos een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Cerfontaine

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Cerfontaine is Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Cerfontaine valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Cerfontaine

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Cerfontaine
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel groen: 0,297%
 • Centrale postcode: 5630
 • Gem. mazout: 1860 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-cerfontaine

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Cerfontaine is het gemiddelde verbruik ong. 1450 m3 + 3465 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Door de bank genomen is het voordeliger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder pakket check je informatie als herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Cerfontaine, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Cerfontaine


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €265 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand vind je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Cerfontaine. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap werkt het zo: langlopende contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Cerfontaine. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt de nieuwe energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energieleverancier. Onder andere Eneco, Essent of Aspiravi. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Je gekozen energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Cerfontaine vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Cerfontaine en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Cerfontaine

De meeste bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Cerfontaine. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Cerfontaine vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Cerfontaine zijn er steeds meer acties binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5630. In de regio kan je soms relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Eneco tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente