Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Senzeilles

Op je gemak energie vergelijken in Senzeilles? Geholpen door www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle erkende leveranciers. Voorbeelden zijn Eneco en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Senzeilles prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast check je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s als maatschappijen en de slimme meter. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Cerfontaine
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Senzeilles?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Senzeilles. Dit loopt van Engie tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags tellen we ruim 25 organisaties. Deze nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Senzeilles is in juni 2024? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij onze prijzencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Senzeilles, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Met behulp van filters in de tool bekijk jij zonder problemen een energiecontract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Senzeilles

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de energietarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Senzeilles betreft Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Cerfontaine valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Senzeilles

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Cerfontaine
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 40,00%
 • Postcode: 5630
 • Gem. mazout: 1970 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-senzeilles

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Senzeilles is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 + 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle interessante energie aanbieders. Bij elk contract tref jij specificaties over herkomst energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Senzeilles, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de maatschappij. Bijv. www.essent.be en ook www.eneco.be. De gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Senzeilles


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €295 rendement bieden. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktische tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Senzeilles. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En misschien is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Senzeilles. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal faciliteert de aanstaande leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare maatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Antargaz. Daarnaast bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Senzeilles vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Senzeilles en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Senzeilles

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren onderhand groene stroom in Senzeilles. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Senzeilles vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Cerfontaine bestaan er vele initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5630. In deze regio kan je meer en meer met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Engie contract.