Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beauraing

Snel energie vergelijken in Beauraing? Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je gemakkelijk alle interessante maatschappijen als Mega en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Beauraing de laagste prijs biedt. Daarnaast vergaar je op deze website belangrijke informatie over items zoals verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 310,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Beauraing?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Beauraing. Van Antargaz tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke energiebedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beauraing is in maart 2024? Voer direct de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Beauraing, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker achterhaalt men gemakkelijk een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Beauraing

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Beauraing heet Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beauraing valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Beauraing

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 0,291%
 • Hoofdpostcode: 5570
 • Verbruik stookolie: 1800 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-beauraing

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Beauraing is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 plus 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze details bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement zoek je informatie zoals type stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Beauraing, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie actie gecheckt? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Beauraing


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €320 voordeel geven. Maar, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Via onze hunters vind jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Beauraing. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Beauraing. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je toekomstige aanbieder de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of natuurlijk Eni. Daarnaast selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De gekozen gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.belpower.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Beauraing vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Beauraing en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Beauraing

Het gros van de organisaties bieden onderwijl groene stroom in Beauraing. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Beauraing vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Beauraing bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5570. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer extra voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy contract.


Alle plaatsen in deze gemeente