Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Honnay

Meteen energie vergelijken in Honnay? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je supersnel alle grote energieleveranciers als OCTA+ en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Honnay de laagste prijs hanteert. Daarbij verzamel je op deze pagina handige info over onderwerpen zoals verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Tevens bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende leveranciersnaast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 500,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Honnay?

Wij zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Honnay. Dit loopt van Poweo tot en met Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 providers. Deze nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Ideg. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Honnay is op dit moment? Geef gelijk de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze prijzencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Honnay, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filteren in de tool ontdekken jullie gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Honnay

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Honnay is Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Beauraing is de aardgas netbeheerder Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Honnay

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • CV Merk: Faber
 • Groene stroom: 33,30%
 • Postcode: 5570
 • Mazout: 2810 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-honnay

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Honnay bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1460 m3 & 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaal is het voordeliger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle pakketten tref jij informatie over herkomst van stroom en gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Honnay, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie leverancier in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Honnay


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €355 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Honnay. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Honnay. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw toekomstige aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Essent en Aspiravi. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Honnay vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Honnay en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Honnay

De meeste energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Honnay. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Honnay vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Beauraing bestaan er tegenwoordig allerlei acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5570. In deze regio kan je meer en meer extra voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega diensten.