Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baronville

Snel energie vergelijken in Baronville? Middels de Energiehunter vind je probleemloos alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Engie & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Baronville prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij lees je op onze website bruikbare info over thema’s als energiebesparing in huis en concrete energiebespaartips. Verder geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Baronville?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Baronville. Dat loopt uiteen van Essent tot en met OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke bedrijven er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baronville is voor jouw situatie? Vul gelijk jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels de vergelijkingstool ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Baronville, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in de vergelijkingstool zoek je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Baronville

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Baronville betreft Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Beauraing valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Baronville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel groen: 32,90%
 • Postcodegebied: 5570
 • Mazout: 2770 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-baronville

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Baronville is het gemiddelde verbruik ong. 1440 m3 en 3465 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In de regel is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij alle contracten achterhaal jij info m.b.t. soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Baronville, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.belpower.be. Jouw toekomstige energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Baronville


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €275 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaaradvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigtip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Baronville. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. In de regel kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Baronville. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Bedrijven als Luminus, ENGIE en Watz. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website tref je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Baronville vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Baronville en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Baronville

Het gros van de bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Baronville. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Baronville vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Beauraing onderscheiden we diverse activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5570. In deze plaats kan je meer en meer vrij voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Essent diensten.