Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Celles

Op je gemak energie vergelijken in Celles? Via de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Essent & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Celles prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vergaar je op deze website waardevolle informatie over onderwerpen als o.a. onderwerpenen tips om te besparen op energie. Bovendien komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houyet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 225,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Celles?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in Celles. Van Eneco tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 organisaties. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Celles is voor jouw situatie? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze energie check je direct de goedkoopste energieleverancier van Celles, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in onze vergelijker bekijk je eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Celles

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Celles heet Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Houyet wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Celles

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Houyet
 • Populair merk: Bosch
 • Aandeel groen: 32,50%
 • Postcodegebied: 5561
 • Verbruik Mazout: 2730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-celles

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Celles ligt dat gemiddeld op circa 1420 m3 + 3445 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van elk abonnement achterhaal jij informatie zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Celles, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.wasewind.be. Jouw nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Celles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €275 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktisch advies 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Celles. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Celles. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Elegant. Ook bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Celles vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Celles en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Celles

Het gros van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Celles. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Celles vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Houyet zien we vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5561. In deze regio kan je in toenemende mate extra voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant energie.