Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ciergnon

Snel online energie vergelijken in Ciergnon? Door gebruik te maken van de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle grote energiebedrijven zoals Eneco & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Ciergnon de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je op energiehunter.be praktische info over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en duurzame verwarmingsbronnen. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houyet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 430,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ciergnon?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Ciergnon. Dat loopt van Lampirus tot en met OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ciergnon is voor jouw situatie? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels onze prijzencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Ciergnon, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Geholpen door filters in de energievergelijker ontdekken jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ciergnon

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Ciergnon heet Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Houyet is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Ciergnon

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Houyet
 • Populair merk: Elco
 • Groene energie: 32,00%
 • Hoofdpostcode: 5560
 • Verbruik Mazout: 2680 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-ciergnon

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Ciergnon ligt dit gemiddeld op 1600 m3 en 3420 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket zie jij voorwaarden als soort energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Ciergnon, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele leverancier tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Denk aan www.lampiris.be en ook www.wasewind.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ciergnon


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €350 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktische tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: de gevels isoleren.
 • Praktische tip 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ciergnon. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Ciergnon. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt de betreffende energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste energieleverancier. Bijv. Luminus, ENGIE en ook ZENO. Daarnaast selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ciergnon vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ciergnon en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Ciergnon

De meeste organisaties leveren inmiddels groene stroom in Ciergnon. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Ciergnon vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Houyet zien we nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5560. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Namen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Luminus energie.