Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hulsonniaux

Direct energie vergelijken in Hulsonniaux? Dankzij onze website doorzoek je snel en simpel alle relevante energiebedrijven als bijv. OCTA+ en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Hulsonniaux de laagste prijs hanteert. Daarbij bekijk je op deze website handige info over zaken als het ideale overstapmoment en info over een energieneutrale woning. Daarbij bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houyet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 335,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hulsonniaux?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Hulsonniaux. Van Essent tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het net van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hulsonniaux is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze energie ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Hulsonniaux, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker vind je eenvoudig een energiecontract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hulsonniaux

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van energie-organisaties en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Hulsonniaux betreft Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Houyet is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Hulsonniaux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Houyet
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel groen: 32,20%
 • Postcode: 5560
 • Verbruik Mazout: 2700 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-hulsonniaux

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Hulsonniaux is dit gemiddeld zo’n 1405 m3 & 3430 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaal is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Van ieder abonnement lees je gegevens met betrekking tot type stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Hulsonniaux, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de aanbieder. Denk aan www.octaplus.be + www.wasewind.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hulsonniaux


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €270 rendement bieden. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna tref jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: maak een sport van het overstappen in Hulsonniaux. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Hulsonniaux. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt je aankomende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste maatschappij. Onder andere OCTA+, Lampiris en Watz. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). De aankomende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hulsonniaux vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hulsonniaux en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Hulsonniaux

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Hulsonniaux. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Hulsonniaux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Houyet zijn er meerdere opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5560. Als inwoner van deze plaats kan je soms met financiële bonussen participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Watz energie.