Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Finnevaux

Eenvoudig energie vergelijken in Finnevaux? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Engie en Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Finnevaux voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je via de energievergelijker waardevolle info over items als bijv. tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Daarnaast komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houyet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle organisaties in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 335,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Finnevaux?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Finnevaux. Dat loopt van Eneco tot bijvoorbeeld Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Finnevaux is voor jouw situatie? Geef vlug jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze energie ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Finnevaux, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Via keuzes in de prijzenvergelijker check je probleemloos een abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Finnevaux

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Finnevaux heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Houyet is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Finnevaux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Houyet
 • Populair merk: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 32,10%
 • Centrale postcode: 5560
 • Gem. mazout: 2690 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-finnevaux

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Finnevaux bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 en 3425 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder contract achterhaal jij details als soort energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Finnevaux, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Denk aan www.octaplus.be + www.belpower.be. Jouw nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Finnevaux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €275 bonus betekenen. Echter, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Finnevaux. In dat geval bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Finnevaux. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt jouw gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE + Elegant. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Finnevaux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Finnevaux en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Finnevaux

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Finnevaux. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Finnevaux vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Houyet zijn er meerdere acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5560. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Mega energie.