Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Felenne

Snel online energie vergelijken in Felenne? Met behulp van energiehunter.be vind je probleemloos alle interessante maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Felenne de beste deal heeft! Ook check je via de energievergelijker bruikbare info over onderwerpen als overstappen en info over een energieneutrale woning. Voorts vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 240,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Felenne?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Felenne. Dat loopt van Engie tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. In mei 2024 is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Felenne is voor jouw verbruik? Vul hierna de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze tarievencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Felenne, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in de tool check jij probleemloos een energiecontract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Felenne

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Felenne is Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Beauraing valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Felenne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene energie: 33,10%
 • Centrale postcode: 5570
 • Mazout consumptie: 2790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-felenne

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Felenne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en 3475 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Dikwijls kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle contracten check jij details als soort energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Felenne, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de leverancier. Zoals www.energie2030.be + www.wasewind.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Felenne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €365 voordeel geven. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand tref je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters geven als tip: maak een sport van het overstappen in Felenne. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Felenne. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw gekozen gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem een nieuwe energieleverancier. Bijv. Luminus, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Felenne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Felenne en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Felenne

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Felenne. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Felenne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Beauraing zien we nogal wat activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5570. In de regio kan je soms vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook OCTA+ diensten.