Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vonêche

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Vonêche? Geholpen door de energievergelijker tref je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Essent en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Vonêche voor jou de beste prijs heeft. Daarbij verzamel je op deze website praktische informatie over topics als energieproblemen en salderen. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 285,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Vonêche?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Vonêche. Dat loopt uiteen van Poweo tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Weten welke aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vonêche is op dit moment? Vul hierna jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energiehunter vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Vonêche, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker ontdekt men moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vonêche

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van energie-aanbieders en de kosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vonêche is Ideg. De kosten voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Beauraing is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Vonêche

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene energie: 33,50%
 • Postcode: 5570
 • Gem. mazout: 2830 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-voneche

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Vonêche ligt dit gemiddeld op 1470 m3 en 3495 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Doorgaans loont het om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een handig overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij elk contract bekijk jij data als oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Vonêche, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende korting beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.energypeople.be. De door jou gekozen leverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Vonêche


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €350 korting realiseren. Evenwel, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: apparaten uitschakelen
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vonêche. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Vonêche. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw nieuwe energiemaatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe aanbieder. Onder andere OCTA+, Lampiris + ZENO. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vonêche vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vonêche en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Vonêche

De meeste aanbieders bieden momenteel groene stroom in Vonêche. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Vonêche vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Beauraing zijn er vele initiatievenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5570. In deze omgeving kan je soms extra voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Lampirus diensten.