Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Javingue

Eenvoudig energie vergelijken in Javingue? Dankzij deze website check je eenvoudig alle beschikbare maatschappijen als bijv. Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Javingue het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je via onze vergelijker nuttige info info over topics als leveranciers en handige bespaartips. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Javingue?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Javingue. Van Eneco tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 leveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de infrastructuur van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Javingue is in juli 2024? Geef gelijk jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Javingue, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter zoek je probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Javingue

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Prettige klantendienst

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de energietarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Javingue betreft Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beauraing wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Javingue

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • Populaire CV: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 33,40%
 • Centrale postcode: 5570
 • Verbruik stookolie: 2820 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-javingue

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Javingue is dat gemiddeld 1465 m3 plus 3490 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement tref jij data als soort stroom/gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Javingue, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige actie gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.essent.be + www.belpower.be. De door jou gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Javingue


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €260 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina tref je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Javingue. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Javingue. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt de aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Essent + Trevion. Daarnaast neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De nieuwe organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Javingue vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Javingue en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Javingue

Bijna alle energieleveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Javingue. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Javingue vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Beauraing kennen we allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5570. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Watz diensten.