Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Winenne

Direct energie vergelijken in Winenne? Via deze website achterhaal je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan Watz & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Winenne prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op onze website praktische informatie over thema’s als energiebesparing in huis en salderen. Daarnaast vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 415,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Winenne?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Winenne. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ideg. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke bedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Winenne is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderde benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energievergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Winenne, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Middels de keuzevakjes in de Energiehunter bekijk je eenvoudig een contract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Winenne

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de prijzen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Winenne betreft Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Beauraing valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten over Winenne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene energie: 33,70%
 • Centrale postcode: 5570
 • Mazout consumptie: 2850 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-winenne

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Winenne is dat gemiddeld 1480 m3 + 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Al deze zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Rondom prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante energieleveranciers. Van elk pakket achterhaal je details aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Winenne, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieder gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.energie2030.be en ook www.eneco.be. De betreffende energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Winenne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €300 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be check je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigtip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaaradvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Winenne. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Winenne. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw toekomstige leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe leverancier. Bedrijven als Luminus, Lampiris en ook Ebem. Tevens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Winenne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Winenne en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Winenne

De meeste energieleveranciers verschaffen onderwijl groene stroom in Winenne. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Winenne vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Beauraing kennen we vele stappen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5570. In deze omgeving kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Elegant diensten.