Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Yvoir

Zonder problemen energie vergelijken in Yvoir? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare aanbieders zoals Eneco & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Yvoir voor jou de beste prijs heeft. Tevens vind je via de energievergelijker praktische info over zaken als het ideale overstapmoment en info over duurzame energie. Daarbij komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Yvoir
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 420,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Yvoir?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Yvoir. Dat loopt van Essent tot aan Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 35 bedrijven. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energieleveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Yvoir is in maart 2024? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de vergelijkingstool vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Yvoir, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties in de prijzenvergelijker detecteert men moeiteloos een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Yvoir

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Yvoir heet Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Yvoir is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Yvoir

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Yvoir
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene stroom: 0,285%
 • Centrale postcode: 5530
 • Mazout consumptie: 1740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-yvoir

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Yvoir ligt dit gemiddeld op 1595 m3 & 3405 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu de totaallijst met alle populaire leveranciers en contracten. Van alle abonnementen achterhaal jij info m.b.t. herkomst energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Yvoir, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.ecopower.be. Jouw nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Yvoir


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €360 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Yvoir. Daarna bespaar je het meeste geld. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Yvoir. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt je toekomstige organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent of natuurlijk Elegant. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Yvoir vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Yvoir en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Yvoir

De meeste maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Yvoir. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Yvoir vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Yvoir zien we steeds meer acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5530. In de regio kan je soms zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Eneco contract.


Alle plaatsen in deze gemeente