Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houx

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Houx? Geholpen door onze vergelijker tref je snel en simpel alle grote energiebedrijven als bijv. Luminus & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Houx de beste deal heeft! Daarnaast bekijk je op onze website uitgebreide informatie over thema’s als o.a. leveranciers en info over een energieneutrale woning. Daarnaast geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Yvoir
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 415,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Houx?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Houx. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houx is voor jouw situatie? Voer snel de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van onze handige vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Houx, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool detecteren jullie simpel en snel een contract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Houx

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Houx heet Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Yvoir is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Houx

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Yvoir
 • CV ketel: Sime
 • Aandeel duurzaam: 28,30%
 • Postcode: 5530
 • Mazout consumptie: 2310 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-houx

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Houx gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1415 m3 en 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Inzake abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder pakket check jij informatie m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Houx, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante kortingsactie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de maatschappij. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Houx


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €390 winst geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Houx. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Houx. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je gekozen leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de beste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent + Belpower. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Houx vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Houx en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Houx

Het merendeel van de bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Houx. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Houx vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Yvoir zijn er allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5530. In de regio kan je wellicht relatief goedkoop meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van OCTA+ afsluiten.