Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gérin

Zonder problemen energie vergelijken in Gérin? Geholpen door onze website vergelijk je overzichtelijk alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Gérin het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op deze pagina waardevolle informatie over topics als energiebesparing in huis en info over een energieneutrale woning. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Onhaye
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 290,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Gérin?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Gérin. Dit varieert van Essent tot aanbieders zoals Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel tellen we ruim 20 providers. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gérin voor jou is? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Met behulp van de energietarievenvergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Gérin, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v de keuzevakjes in de tool checken jullie zonder problemen een product dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Gérin

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Gérin heet Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Onhaye is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Gérin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Onhaye
 • Populaire CV: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 27,80%
 • Postcodegebied: 5524
 • Verbruik stookolie: 2260 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-gerin

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Gérin bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1595 m3 + 3425 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote energie aanbieders. Van elk abonnement zie je info over type stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Gérin, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.engie.be en ook www.eneco.be. De nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gérin


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €340 rendement bieden. Daartegenover, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Gérin. Op die manier ben je het voordeligst uit. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Gérin. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt de gekozen energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE + Aspiravi. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Gérin vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Gérin en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gérin

De meeste organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Gérin. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Gérin vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Onhaye bestaan er verscheidene projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5524. In deze omgeving kan je vaak relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Lees de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Poweo abonnement.