Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Foy-Notre-Dame

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Foy-Notre-Dame? Met behulp van www.energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle erkende energieleveranciers als bijv. Eneco en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Foy-Notre-Dame de laagste prijs hanteert. Daarbij vergaar je op energiehunter.be waardevolle info over items zoals verbruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Ook komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Foy-Notre-Dame?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Foy-Notre-Dame. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Foy-Notre-Dame voor jou is? Voer vlug de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energietarievenvergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Foy-Notre-Dame, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker bekijk je probleemloos een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Foy-Notre-Dame

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van bedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Foy-Notre-Dame heet Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Dinant valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Foy-Notre-Dame

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • CV ketel: Chappee
 • Groene energie: 27,20%
 • Postcodegebied: 5504
 • Gem. mazout: 2200 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-foy-notre-dame

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit zijn grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Foy-Notre-Dame is het gemiddelde verbruik ong. 1565 m3 + 3395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Veelal is het slim om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zie jij gegevens aangaande type energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Foy-Notre-Dame, en de welkomstkorting. Kies de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende kortingsactie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.lampiris.be of www.ebem.be. De betreffende aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Foy-Notre-Dame


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €395 winst geven. Echter, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bieden wij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Foy-Notre-Dame. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap werkt het zo: langlopende contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Foy-Notre-Dame. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de toekomstige energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bedrijven als Luminus, ENGIE of natuurlijk Trevion. Daarnaast bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be check je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Foy-Notre-Dame vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Foy-Notre-Dame en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Foy-Notre-Dame

Een aanzienlijk deel van de aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Foy-Notre-Dame. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Foy-Notre-Dame vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Dinant kennen we allerlei activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5504. In deze plaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus abonnement.