Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thynes

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Thynes? Dankzij onze vergelijker tref je gemakkelijk alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Thynes de beste deal heeft! Bovendien lees je via de Energiehunter handige informatie over items als o.a. energieproblemen en zakelijke energie. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 285,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Thynes?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Thynes. Dat loopt van Lampirus tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 35 aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thynes is in april 2024? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energiehunter tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Thynes, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties in onze vergelijker vind je simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Thynes

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Online account
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Thynes heet Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Dinant is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Thynes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • CV Merk: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 27,00%
 • Centrale postcode: 5502
 • Verbruik Mazout: 2180 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-thynes

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Thynes is dit gemiddeld zo’n 1555 m3 en 3385 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Dit alles hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen zie je voorwaarden over type stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Thynes, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Bijv. www.luminus.be en ook www.aspiravi.be. De nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Thynes


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €295 winst geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder vind jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Thynes. Dan ben je het voordeligst uit. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Thynes. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de geselecteerde energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris + Watz. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw aankomende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Thynes vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Thynes en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Thynes

Een aanzienlijk deel van de bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Thynes. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Thynes vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Dinant zijn er meerdere projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5502. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Eneco abonnement.