Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Falmignoul

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Falmignoul? Middels de energievergelijker vind je probleemloos alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan Eneco en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Falmignoul voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je op deze pagina uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld energieaansluitingen en info over duurzame energie. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 200,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Falmignoul?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Falmignoul. Dat loopt van Engie tot een speler als Watz, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Falmignoul is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze tarievencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Falmignoul, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Geholpen door filteren in de tool checkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Falmignoul

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Falmignoul is Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Dinant wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Falmignoul

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • Populaire CV: AWB
 • Groene stroom: 26,70%
 • Postcode: 5500
 • Aantal mazout liters: 2150 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-falmignoul

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Falmignoul is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 en nog eens 3370 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van elk contract tref je details met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Falmignoul, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijv. www.octaplus.be + www.comfortenergy.be. De gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Falmignoul


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €280 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Onderstaand check jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigadvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Falmignoul. Zo bespaar je het meeste geld. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Falmignoul. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste maatschappij. Bijv. Luminus, Essent + Ebem. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Falmignoul vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Falmignoul en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Falmignoul

Bijna alle maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Falmignoul. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Falmignoul vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Dinant zijn er nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5500. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz tarieven.