Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bouvignes-Sur-Meuse

Snel online energie vergelijken in Bouvignes-Sur-Meuse? Via deze website check je moeiteloos alle bekende bedrijven als Mega & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Bouvignes-Sur-Meuse de laagste prijs biedt. Voorts tref je via de Energiehunter praktische info over onderwerpen zoals verbruik in de regio en handige bespaartips. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende leveranciersnaast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 445,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bouvignes-Sur-Meuse?

We zien flink wat energieleveranciers in Bouvignes-Sur-Meuse. Dit loopt van Lampirus tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bouvignes-Sur-Meuse voor jou is? Vul hierna jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energievergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bouvignes-Sur-Meuse, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in de Energiehunter bekijkt men eenvoudig een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bouvignes-Sur-Meuse

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bouvignes-Sur-Meuse betreft Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Dinant is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Bouvignes-Sur-Meuse

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • CV ketel: Wolf
 • Groene stroom: 26,40%
 • Hoofdpostcode: 5500
 • Gem. mazout: 2120 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-bouvignes-sur-meuse

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Bouvignes-Sur-Meuse gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 + 3355 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Gewoonlijk is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle pakketten lees je data m.b.t. herkomst energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bouvignes-Sur-Meuse, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. De gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bouvignes-Sur-Meuse


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €265 voordeel geven. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bekijk jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Bouvignes-Sur-Meuse. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bouvignes-Sur-Meuse. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bouvignes-Sur-Meuse vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bouvignes-Sur-Meuse en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bouvignes-Sur-Meuse

Veel energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Bouvignes-Sur-Meuse. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Bouvignes-Sur-Meuse vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Dinant zien we diverse opdrachten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5500. In deze buurt kan je vaak extra voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Comfort Energy tarieven.