Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pontillas

Snel online energie vergelijken in Pontillas? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je moeiteloos alle bekende maatschappijen als OCTA+ en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Pontillas prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op deze pagina nuttige info info over thema’s als verbruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 445,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Pontillas?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Pontillas. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pontillas is op dit moment? Vul hierna de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Pontillas, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in onze vergelijker detecteer je gemakkelijk een product dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Pontillas

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Handige website
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Pontillas heet Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Fernelmont valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Pontillas

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • CV Merk: Junkers
 • Groene energie: 26,10%
 • Centrale postcode: 5380
 • Mazout consumptie: 2090 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-pontillas

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Pontillas gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 en 3340 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. In de regel kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Van ieder abonnement zie je details over type stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Pontillas, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire korting gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de aanbieder. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Pontillas


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €365 besparen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigadvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Pontillas. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Pontillas. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de geselecteerde maatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste leverancier. Denk aan Eneco, Lampiris en ook Energie 2030. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Pontillas vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Pontillas en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Pontillas

De meeste leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Pontillas. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Pontillas vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Fernelmont kennen we verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5380. In de regio kan je soms extra voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega tarieven.