Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Franc-Waret

Meteen energie vergelijken in Franc-Waret? Middels de energievergelijker vergelijk je snel en simpel alle grote energie aanbieders als bijvoorbeeld Engie & Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Franc-Waret de laagste prijs biedt. Bovendien lees je via de energievergelijker belangrijke informatie over zaken als bijvoorbeeld tarieven en verschillende contracttypes. Voorts geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 260,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Franc-Waret?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Franc-Waret. Dat gaat van Antargaz tot aan OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 zijn het zo’n 40 providers. Zij maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke bedrijven actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Franc-Waret voor jou is? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v onze tarievencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Franc-Waret, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties in de vergelijkingstool bekijk je eenvoudig een contract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Franc-Waret

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Franc-Waret heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Fernelmont wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Franc-Waret

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • CV Merk: ACV
 • Groene stroom: 25,60%
 • Postcode: 5380
 • Verbruik Mazout: 2040 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-franc-waret

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Franc-Waret ligt dit gemiddeld op 1485 m3 en 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het gunstiger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders + contracten. Bij ieder pakket zie jij info over type stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Franc-Waret, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige actie gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.energie2030.be en www.ebem.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Franc-Waret


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €375 rendement bieden. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigadvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Franc-Waret. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Franc-Waret. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe partij. Bedrijven als Luminus, ENGIE en Comfort Energy. Ook bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Franc-Waret vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Franc-Waret en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Franc-Waret

De meeste energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Franc-Waret. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan het filter “Groene stroom uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Franc-Waret vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Fernelmont bestaan er tegenwoordig diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5380. In deze regio kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie tarieven.