Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sinsin

Eenvoudig energie vergelijken in Sinsin? Aan de hand van onze website tref je snel en simpel alle verkrijgbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Luminus & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Sinsin het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij lees je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s als o.a. energiebelastingen en info over een energieneutrale woning. Voorts geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Somme-Leuze
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 290,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sinsin?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sinsin. Dit varieert van Engie tot aanbieders zoals OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze gebruiken allen de leidingen van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sinsin is op dit moment? Geef direct de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze handige vergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sinsin, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via selecties maken in de energievergelijker detecteert men gemakkelijk een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sinsin

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Sinsin heet Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Somme-Leuze valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Sinsin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Somme-Leuze
 • Populair merk: Pentec
 • Groene stroom: 25,10%
 • Centrale postcode: 5377
 • Mazout verbruik: 1990 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-sinsin

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Sinsin is dat gemiddeld 1460 m3 + 3505 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Dikwijls kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder contract vind jij specificaties m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sinsin, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede actie gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.wasewind.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Sinsin


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €320 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: neem een waterbespaarder
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sinsin. Dan bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sinsin. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt je geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste of voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Ecopower. Tevens beslis je over de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sinsin vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sinsin en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Sinsin

Bijna alle energie aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Sinsin. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Sinsin vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Somme-Leuze kennen we allerlei plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5377. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een gunstig tarief deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Lampirus contract.