Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hogne

Snel online energie vergelijken in Hogne? Geholpen door deze website vergelijk je supersnel alle grote bedrijven als bijvoorbeeld Eneco & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Hogne het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je op onze website praktische info over zaken als overstappen en zakelijke energie. Tevens bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Somme-Leuze
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 365,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hogne?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Hogne. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 35 organisaties. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het net van Aieg. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hogne is? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze prijzencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Hogne, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in de vergelijkingstool bekijk je zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hogne

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Eigen account

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hogne betreft Aieg. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Somme-Leuze valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Hogne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Somme-Leuze
 • CV Merk: Nibe
 • Groene stroom: 24,80%
 • Postcodegebied: 5377
 • Gem. mazout: 1960 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-hogne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Hogne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1445 m3 & 3490 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracten kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende energiebedrijven. Van alle pakketten vind jij info m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Hogne, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijv. www.engie.be + www.belpower.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Hogne


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €315 besparen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigtip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigtip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hogne. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hogne. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de toekomstige leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE + Antargaz. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). De gekozen gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hogne vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hogne en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Hogne

Bijna alle leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Hogne. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Neem dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Hogne vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Somme-Leuze zijn er verscheidene plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5377. In de regio kan je steeds vaker vrij voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus contract.