Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Méan

Snel online energie vergelijken in Méan? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle grote aanbieders als o.a. Luminus en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Méan het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s als bijv. de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Havelange
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke providers vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 495,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Méan?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Méan. Dit loopt van Poweo tot Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 providers. Zij zijn allemaal aangesloten op het net van Aieg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Méan is op dit moment? Voer snel jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Méan, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties maken in de energievergelijker detecteren jullie zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Méan

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Méan betreft Aieg. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Havelange wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Méan

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Havelange
 • Populair merk: Chappee
 • Groene stroom: 24,20%
 • Centrale postcode: 5372
 • Verbruik Mazout: 1900 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-mean

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinformatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Méan is dat gemiddeld 1415 m3 & 3460 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten check je specificaties als type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Méan, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die past bij jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie korting beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de leverancier. O.a. www.energie2030.be en www.ecopower.be. De nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Méan


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €310 bonus betekenen. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Méan. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Méan. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert je betreffende organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris + Ebem. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Méan vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Méan en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Méan

Het gros van de energiemaatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Méan. Toch is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Méan vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Havelange zijn er vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5372. In deze woonplaats kan je wellicht extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Poweo.