Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schaltin

Snel energie vergelijken in Schaltin? Met behulp van onze vergelijker doorzoek je supersnel alle interessante aanbieders als Essent & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Schaltin de scherpste prijs kan bieden. Tevens check je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en zakelijke energie. Bovendien vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hamois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 350,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Schaltin?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Schaltin. Dat loopt uiteen van Antargaz tot en met Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 35 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schaltin voor jou is? Voer direct de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Schaltin, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de vergelijkingstool vind je eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Schaltin

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De condities van energiebedrijven en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Schaltin is Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hamois is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Schaltin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hamois
 • CV ketel: Agpo
 • Groene energie: 23,60%
 • Hoofdpostcode: 5364
 • Gem. mazout: 1840 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-schaltin

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Schaltin is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 en nog eens 3430 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Omtrent looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Bij elk pakket check jij data m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Schaltin, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een goede leverancier tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be + www.ecopower.be. De betreffende energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Schaltin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €325 bonus betekenen. Toch, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina lees jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Schaltin. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Schaltin. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert je aankomende gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent of Wase Wind. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Schaltin vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Schaltin en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Schaltin

Het gros van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Schaltin. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Schaltin vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Hamois zijn er nogal wat acties met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5364. In deze omgeving kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus.