Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Emptinne

Eenvoudig energie vergelijken in Emptinne? Aan de hand van de Energiehunter tref je probleemloos alle bekende energie aanbieders als Luminus en Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Emptinne de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je via de Energiehunter praktische info over thema’s als bijvoorbeeld leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hamois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 375,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Emptinne?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Emptinne. Van Poweo tot aan Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment zijn het zo’n 35 energie aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met de leidingen van Ideg. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Emptinne is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Emptinne, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door jouw input in de tarievenvergelijker achterhaal jij zonder problemen een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Emptinne

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van organisaties en de onkosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Emptinne is Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hamois wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Emptinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hamois
 • CV Merk: Bosch
 • Groene stroom: 23,50%
 • Postcodegebied: 5363
 • Gem. mazout: 1830 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh

Plekken in deze regio

energie-vergelijken-emptinne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Emptinne is het gemiddelde verbruik ong. 1585 m3 + 3425 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze factoren bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Wat betreft looptijd kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder abonnement vind jij details met betrekking tot soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Emptinne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Emptinne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €395 korting realiseren. Evenwel, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers raden aan: maak een sport van het overstappen in Emptinne. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En vaak is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Emptinne. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert de gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de beste aanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE of Belpower. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Emptinne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Emptinne en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Emptinne

Een aanzienlijk deel van de bedrijven verschaffen op dit moment groene stroom in Emptinne. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Emptinne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Hamois zien we vele stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5363. In deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van OCTA+.