Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Scy

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Scy? Dankzij www.energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle interessante maatschappijen. Je kunt denken aan Engie & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Scy de laagste prijs hanteert. Daarnaast tref je op deze website handige info over onderwerpen zoals verschillende gasregio’s en vaste of variabele tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hamois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 320,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Scy?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Scy. Dit varieert van Poweo tot bijvoorbeeld Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energieleveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Scy is op dit moment? Voer direct jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze tarievencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Scy, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties in de tool ontdekken jullie probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Scy

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Scy heet Ideg. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Hamois is de netbeheerder van het gas Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Scy

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hamois
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 23,30%
 • Postcodegebied: 5361
 • Gem. mazout: 1810 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-scy

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je contactgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Scy bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 plus 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin kan het uit om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een tabel met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van elk abonnement lees je data over herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Scy, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.octaplus.be en www.poweo.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Scy


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €335 opleveren. Echter, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: neem tochtweringen
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktische tip 5: Houd de brievenbus dicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Scy. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland hanteren we: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Scy. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de nieuwe gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk ZENO. Hierna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Scy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Scy en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Scy

Tal van energie aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Scy. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Scy vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Hamois bestaan er verscheidene activiteiten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5361. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent.